op de vleugels van iets


op de vleugels van iets 1.0

gedreven door iets

Algemene voorbeelden


En dan vallen al die beslommeringen meteen weg welke muziek ze best kan vertolken en of haar publiek wel over voldoende culturele bagage beschikt. Draai het nu eens om, denkt ze. Ik moet hen veroveren! Ik zal mijn 'Ode aan de dans' uitwerken zodat ze de volgende keer op de vleugels van mijn muziek kunnen meevliegen.

Het zomeruur, Lucienne Stassaert,

En dus werd Kwasniewski gekozen op vleugels van onvrede over vijf jaar presidentieel wanbeheer van Walesa.

De Standaard,

De zomer van 1966 was erg geschikt voor popmuziek: in de internationale hitparades scoorden The Rolling Stones met Paint it Black, The Kinks met Dedikated Follower of Fashion, The Who met Substitute, The Mamas & The Papas met Monday Monday [...] en Bob Dylan met Rainy Day Women Nr. 12 & 35. Op de vleugelen van deze prachtmuziek, diende zich een nieuwe wereld aan, zo te horen onstuitbaar, al moet ik eraan toevoegen dat de oude wereld zich niet één-twee-drie gewonnen gaf.

Dwarskijker, Rudy Vandendaele,

Zoals hij zich kortgeleden nog op de vleugels van het geluk tot poëzie had verheven, zo was het nu de pijn die hem tot dieper begrip en een vergelijking bracht, immers: wanneer het vak tussen de brug links en die rechts te kort was om als startbaan te dienen, waar viel er in de stad dan wel een baan met voldoende lengte te vinden?

Spitzen, Thomas Rosenboom,

Als je de artikelen van Güntermann leest, dan houd je daarvan de indruk over dat nieuwe dingen alleen maar hoeven te worden uitgevonden of ingevoerd om zich vervolgens op de vleugels van de hoogconjuncturen volgens een vast patroon van het centrum naar de periferie en van boven naar beneden te verspreiden.

Het Bureau. Dl. 6: Afgang, J.J. Voskuil,